TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç İş İnsanlarının Sorunlarını Dinledi
“Bölge Dinamiklerimiz ile birlikte Bu Süreçten Güçlenerek Çıkacağız”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının önderliğinde, Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde İskenderun İş Dünyasının sorunları görüşüldü.
Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına destek misyonu ile faaliyet gösteren TSKB’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bilgiç, İş Bankası İskenderun Şube Müdürü Atilla Kılıç, İş Bankası İskenderun Ticari Şube Müdürü Alper Sarıçiçek, 6 Şubat Tarihinde bölgemizde yaşanan deprem sonrasında bölgemiz iş insanları ile bir araya gelerek iş dünyasının deprem felaketi sonrası yaşadıkları finansal sorunlar ve çözümü hakkında görüş alış verişinde bulundular.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanı Zeki Altun, İTSO Başkan vekili Sanem Akpınar, Muhasip Üye Gassan Kuran, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Uysal, Hıdır Güneş, Fuat Keser, İTSO Genel Sekreteri Fien Gül Dönmez, STK Temsilcileri, Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Osman Zeki Özger ve İş Dünyasının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, deprem sonrası bölgemiz ekonomisinin ayağa kalkması için yapılması gerekenler ve finansal konular ele alındı.
İTSO Başkanı Yılmaz; “İş Dünyası olarak Zorlu Bir Süreç Yaşıyoruz”
Toplantıda açıklamalarda bulunan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ”Bölgemiz, Demir-Çelik, Filtre, Lojistik ve Liman işletme faaliyetleri başta olmak üzere önemli bir ticaret şehridir. 6 Şubat tarihinde yüz yılın felaketinin yaşandığı şehrimizde ticari faaliyette bulunan sektörlerimizin faaliyetleri sekteye uğramıştır. İş dünyası olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz. Özellikle Kobilerimiz başta olmak üzere üyelerimiz ve iş dünyası finansal sorunlar çekmekteyiz. Bölgemizin ekonomik sosyal yönden kalkınması için ticari faaliyetlerin bir an önce başlaması lazım. Deprem sürecinde barınma, çadır, konteyner ve genel ihtiyaçların teminin konusunda büyük sorunlar yaşadık ve bu sorunlar hala devam ediyor. Firmalarımızın çoğunun gerek iş yerleri hasar gördü, gerekse ticari faaliyetlerinde aksamalar meydana geldi. Bu zorlu süreçte en büyük destekçimiz olan bankalarımızın kredi ve finans konusunda desteklerini bekliyoruz” dedi.
TSKB Genel Müdürü Bilgiç; “İşletmelerimizin Ayağa Kalkması için Çalışıyoruz”
TSKB’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bilgiç konuşmasında; “İskenderun İş Dünyasının yüreğine su serpen açıklamalarda bulunarak, el birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden geleceğiz ve iş dünyamızın yanında olmaya devem edeceğiz. Deprem sonrası yaraların sarılması iş dünyamızın ayağa kalkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İskenderun Ekonomik yönden potansiyeli yüksek bir şehir. İşletmelerimizin ayağa kalkması için sürdürülebilir faaliyetlerine devam etmeleri gerekiyor. İş Bankamız ile birlikte iş dünyamıza bundan önce olduğu gibi deprem sonrasında da finansal ve kredi konusunda gerekli desteğimiz devam edecek. Bölgemizi ekonomik yönden ayağa kaldırmak için el birliği ile çalışacağız. Bu gün İskenderun İş dünyamız ile bir araya gelmemizdeki amacımız, bölgede yapılan yatırımlar, iş dünyamızın deprem sonrası yaşadıkları finansal sorunlar ve bankacılık sektöründen beklentilerini öğrenmek için bir araya geldik. İş Bankası ve TSKB üzerinden kredilere uluşabilirsiniz. Bölgemizde Özellikle Hatay Kahramanmaraş ve Gaziantep illerimiz yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen illerimiz oldu. Bu illerimizde ticari faaliyetleri ayağa kaldırmak ve eski canlı günlerimize kavuşmanızı arzu etmekteyiz” dedi.
İş Dünyası Sorunlarını Anlattı
Toplantıya katılan iş insanlarımız da sorunlarını anlatarak çözüm yolları istediler. Yaşanan deprem felaketi sonrasında özellikle bankaların ticari faaliyetlerine uluşmada zorluk çektiklerini belirten iş insanları, bankalara ulaşamadıklarını, finansal sorunlar yaşadıklarını, kredi noktasında beklentilerinin yeterince olmadığına dikkat çektiler.
Deprem öncesi yatırım yapmak isteyen iş insanları da deprem sonrasında bu yatırımlarını devam ettirmek istediklerini ancak, bankalardan yeteri kadar destek göremediklerine vurgu yaptılar.
Toplantı, karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.