Afyonkarahisar Valiliğinin Girişimleri ile İskenderun’a yaptırılan Kadınana İlkokulu Hizmete Açıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Afyonkarahisar Valiliğinin Girişimleri ile İskenderun’a yaptırılan Kadınana İlkokulu Hizmete Açıldı
AFYON’DAN HATAY’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
İskenderun’a bağlı Denizciler Çamlık Mahallesinde yapımı tamamlanan Kadınana İlkokulunun Açılışını Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile Hatay Valisi Mustafa Masatlı, protokol ve hayırsever vatandaşlar ile birlikte yaptılar.
Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle İskenderun’da inşa edilen Kadınana İlkokulu’nun açılışında konuşan, Vali Yiğitbaşı, Kadınana isminin Afyonkarahisar için özel bir anlam taşıdığını ifade etti.
Afyonkarahisar’ın ilk kadın Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı öncülüğünde, şehrin hayırseverlerinin destekleriyle Hatay İskenderun ilçesinde yapılan 12 derslikli Kadınana İlkokulu’nda eğitim başladı. Açılışı Vali Yiğitbaşı, “6 Şubat 2023 sabahından itibaren millet, devlet olarak canımızdan parça gördüğümüz deprem bölgesinin ve depremzedelerimizin yaralarının sarılması için gece gündüz çalıştık. Hala tüm kurumlarımız bölgede faaliyetlerini yoğun biçimde devam ettiriyor. Depremden zarar görmüş vatandaşlarımızla gönül bağı kurmak bizim için çok kıymetliydi. İskenderun’da yaklaşık bir buçuk ay görev yaptım. Afyonkarahisar’daki yardımları da takip ettim. Toplanan paralarla okul yaptırmaya karar verdik. Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat’ın üç kızının şehirde su sıkıntısı olduğunu öğrenip kendi varlıklarıyla şehre su getirdiğinden beri Afyonkarahisar Kadınanalar Diyarı şeklinde anılıyor. Şehrimizin en önemli sembollerinden biri olan Kadınanalar adıyla Kadınana İlkokulu’nu İskenderun’a da yaptırdık. Valiliğimiz öncülüğünde şehirdeki hayırseverlerimizin destekleriyle İskenderun’a kazandırdığımız 12 derslikli okulumuz, çocuklarımızın esenlik içerisinde inşa edecekleri gelecek için ilk adım olacak” dedi.
Açılış törenine İskenderun halkı, çevre ilçe kaymakam ve belediye başkanları, protokol ve STK temsilcileri de katıldılar.
Öğrencilerin şiirler okuduğu ve çeşitli gösteriler yaptığı açılış töreninde gurur, heyecan ve mutluluk bir arada yaşandı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Yiğitbaşı, Hatay Valisi Masatlı ve protokol üyeleri sınıfları inceledi. Toplamda bin 760 metrekare alanda, zemin ve 1 kat olmak üzere 2 katlı ve 12 derslikli olarak inşa edilen okulda, 1 yemekhane ve kantin, 1 kütüphane, 68 kişilik 1 çok amaçlı salon ve idareciler için odalar bulunuyor.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: