İSMO Başkanı Kaynar; Muhasebeciler Geleceğe Umutla Bakamıyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi

İSMO Başkanı İbrahim Kaynar Başkanlığında bir araya gelen, Danışma Meclisi, deprem sonrası meslek mensuplarının yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

İSMO Başkanı İbrahim Kaynar, Serbest muhasebeci ve Mali müşavirlerin zorlu bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek, “Pandemi, deprem ve yüksek enflasyonu arka arkaya yaşadığımız son 4-5 yılda, 10-15 kat oranında oluşan gider ve maliyet artışları karşısında, muhasebe mesleğinden geçimini sağlayan meslek grubumuzun gelirleri, hayatın gerçeklerinden uzak oranlarda yapılmıştır.
Akademik bir meslek grubu olarak, muhasebe camiası geleceğine umutla bakamamaktadır. Yeni hazırlanan vergi taslağında, hemen her meslektaşımızın yaşayabileceği (Tek Düzene Uymama) en küçük hatanın cezası 100.000. TL dir. Bir yandan karmaşık hale gelmiş bir mali sistem içerisinde ceza yemeden faaliyet göstermenin imkansızlığı, diğer yandan maliyetlerdeki artışlara karşın, gelirlerin arttırılamaması muhasebe büroları açısından sürdürülemez bir noktaya gelmiştir. Bürolarımızın geleceği açısından çok tehlikeli bir sürece girildiğini düşünüyoruz.
İskenderun Mali Müşavirler Odası Danışma Meclisi olarak toplanmış bulunmaktayız” dedi.
Gider ve maliyetlerin kat kat arttığı bir dönemde küçük yüzdelerle yapılan ücret artışlarının geçmişi telafi edemeyeceğinin altını çizen İSMO Başkanı Kaynar; Bu veriler ışığında Temmuz 2024 tarihi itibariyle, üst sınırı mükellefinin yapısına göre meslektaşlarımızın belirleyebileceği, ASGARİ %25 ücret artışı yapılması konusunda TAVSİYE KARARI almış bulunuyoruz. Muhasebe mesleğinin geleceği açısından çok önemli bir dönemeçten geçtiğini düşünüyoruz. Önümüzde zor bir süreç bizleri beklemektedir. Bu süreçte işini yapabileceğimiz kadar mükellef sayısı, personel yapısını ve en önemlisi kaliteli ücret alarak bürolarımızı yeni döneme hazırlamamız gerekmektedir.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: