TÜRK EĞİTİM-SEN HATAY 2 NOLU ŞUBESİ: EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARTILSIN

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

BAŞKAN YAVUZ SELİM YANIK; “BAŞKA CANLAR YANMASIN”

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında eğitimcilere yönelik şiddet ve saldırı olayları protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen’e bağı üye öğretmenlerin de katıldığı basın açıklamasında şiddete hayır başka öğretmenler ölmesin şeklinde pankart ve sloganlar atılarak Eyüp Sultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafında menfur bir saldırı ile öldürülmesi protesto edildi.

Basın açıklaması öncesi görev başında hayatını kaybeden öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Bu gün eğitimciler olarak iş bırakıyoruz, şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimciyi yitireceğiz diyerek; “Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. Okullarımızda öğretmene şiddet, mobing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilmemesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler getirilmesi, eğitim çalışanlarına güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması gerekir. Eğitimde şiddet yasasının çıkartılması Türk Eğitim-Sen’in öncelikli talepleridir. Daha fazla eğitim şehidi verilmemesine müsaade etmemeliyiz” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: