LÜTFÜ SAVAŞ: İKTİDARIN ELLERİNDEN GİDECEĞİNDEN KORKUYORLAR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

BAŞKAN SAVAŞ: CHP’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM. BEN HAYATIMIN TRANSFERİNİ 8 YIL ÖNCE YAPTIM.

SAVAŞ: ÇALIŞMALARIMIZI DEĞERSİZLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

SAVAŞ: HEPİMİZİN ALTILI MASA İÇİN MÜCADELE VERMESİ LAZIM

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu olarak Hatay ve ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“CUMHURİYETİN FAZİLETİ VE KAZANIMLARINI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ”

Cumhuriyetin ülke için önemine değinerek sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Cumhuriyet fırsat eşitliği, adalet, gelecek, bilim ve üretmek demektir. Cumhuriyeti sadece kurulduktan sonra değil Osmanlı yıkılıp giderken Anadolu’nun düştüğü duruma bakmak lazım. O durumda bir yandan içerdeki ihanet içerisinde olanlara, cehaletle ve yedi düvelle mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bakmak lazım. Ben gençlerimize her zaman Nutuk’u okumalarını tavsiye ederim. Onu okudukları zaman yüreğinde ülke, vatan ve insan sevgisi oluşur. Herkes o günün şartlarına göre baktığında nasıl kıymetli bir mücadele verildiğini anlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dönem arkadaşlarını ve eli silah tutan herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet’in fazileti ve kazanımlarını saymakla bitiremeyiz” dedi.

“CUMHURİYET’E VE MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

Başkanlık sistemi ile ilgili iktidarın tutumu hakkında da açıklama yapan Savaş, “İktidar yirmi yıldır hiç yoktan çok kazanım elde etti. Bu iktidarın ellerinden gideceğinden dolayı korkuyorlar. Başkanlık sistemi diye yeni düzen getirdiler. Şu anda ne yapacaklarını şaşırdılar. Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dil uzatmaları kadar doğal bir şey yok. Bu nedenle biz dünden daha fazla Cumhuriyet’e ve mirasımıza sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİ BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR”

Hatay’ın turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sunan EXPO için iktidarın hiçbir şekilde destek vermediğini söyleyen Lütfü Savaş, “Yıllardır savaşın ortasında kalmış bir şehiriz. Şehrimizin huzur ve mutluluğu için yaptığımız etkinlikleri bize çok görüyorlar. Antalya’da yapılan EXPO’ya koyulan para bizim yirmi katımız. Biz Hatay’a kalıcı bir eser bıraktık. Maddi olarak da hiçbir beklentimiz yok. EXPO’nun açılışında da iktidar partisine mensup herkesi davet etsek de kimse gelmedi, Hataylılar’ın eğlenmeye, ekonomisine katkı istemesine hakkı yok mu?” dedi.

EXPO alanında yaz ve kış kullanabilecek bir fuar alanı da yaptıklarını sözlerine ekleyen Savaş, Hatay’a kalıcı bir alan bıraktıklarını ve içerisinde de her şeyin mevcut olduğunu söyledi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: